Joves del Centre, la història


Joves del Centre som una entitat que neix l'estiu de 2008 de la mà de diversos joves vinculats al món associatiu del Casc Antic de Barcelona.

Els motius de la seva creació van ser la voluntat de desenvolupar projectes d'oci per a tots els joves, i des dels joves, cap al nostre barri, marcat i "titllat" molt sovint per tenir un jovent poc "actiu" i amb "problemes de relacions socials", cosa que no creiem que sigui certa.

 

Partint doncs de les nostres ganes d'implicació, i donant-li una base legal, es va constituir la nostra associació. Amb la voluntat d'implicar-se en els projectes del barri, canviar perspectives, i volent crear nous lligams d'amistat, intercanvi d'idees, i obrint noves possibilitats va anar creixent l'entitat; per què tots i totes els/les joves del barri puguin utilitzar-la com a plataforma per compartir i realitzar els seus projectes.

 

Amb els anys ens hem anat consolidant dins del barri i fora. Hem participat activament de la festa major, fent-la més grossa i potent que mai i portant grups de música que abans alguns només somiaven que algun dia actuarien al Casc Antic, hem ajudat a entitats ha desenvolupar els seus actes, hem coordinat projectes i hem treballat en xarxa amb les associacions i els veïns i veïnes del Casc Antic.

 

No som una entitat que treballi per als  joves, sinó que els propis joves som l'entitat. No tenim professionals, sinó que aportem els nostres propis coneixements personals per solucionar i realitzar les nostres activitats. Som els joves qui decidim cap a on, quan, com i perquè volem anar, cap aquí o cap allà, segons els nostres interessos o motivacions juvenils. Aquest fet és clau per entendre la nostra associació i les nostres activitats.

 

Tot i això, encara ens queda molt camí per fer i molts projectes per continuar realitzant i gaudint.


Si ets Jove, o te'n sents i vius al centre (o no) tens l'oportunitat de formar part de la família de Joves del Centre.