Barbacassu


L'any 2008, després de firmar els 1rs estatuts (i de moment encara els únics que tenim), i de constituir legalment l'associació, els socis fundadors van decidir que s'havia de celebrar d'alguna manera. Donada la plenitud de sopars i actes en els dies previs a les festes nadalenques (sopars d'estudiants, d'empreses, de final de curs o de xarxes socials?), i veient que els propis dies de Nadal, 24, 25 i 26 eren massa "familiars", van decidir fer un sopar el mateix 25 a la nit.

 

Com que tots eren molt ganduls per portar coses refinades de casa, i sempre acabaven portant "truites congelades" en els sopars conjunts, van decidir que era més pràctic fer una barbacoa, comprant prèviament la carn i la beguda, i que cadascú es fes i mengés allò que volgués, ja que també s'havia de tenir en compte que era una bogeria fer una barbacoa enmig d'uns dies en els quals la màxima prioritat social al país és menjar.

 

Així va néixer el primer a barbacoa nadalenca, sense ser una idea clara del que es volia fer al llarg de la nit. Simplement ens reuniríem per menjar i celebrar... alguna cosa!

 

L'any següent, després de l'èxit obtingut el primer any, que va acabar amb actuacions musicals en directe completament improvisades i diversos jocs i gimcanes col·lectives, es va decidir repetir la festa però ambientant-ho amb més "caliu" i d'una forma més organitzada. 

 

Per a la seva tercera edició, l'any 2010, es va decidir incloure la barbacoa dins de les ASSU-activitats, obrint-la a tothom vista la gràcia que li fa a la gent fer una barbacoa tot i tenir la panxa a rebentar. Es va reorganitzar la festa sencera per tal de fer-la un acte amb cara i ulls, agradable no només als membres de l'entitat, sinó a qualsevol persona que volgués venir. 

 

L'activitat s'ha mantingut més o menys estable fins l'any 2014 que, en comptes de realitzar-se dins el Centre Sant Pere, es va decidir portar l'activitat al carrer i fer un Barbacassu comunitari a la fresca (...a la fresca hivernal del 25 de desembre) per celebrar el 5è aniversari de l'entitat. 

 

Tot plegat, una activitat boja que ens deixa a tots encara més plens i grassos del que s'acostuma a estar per cap d'any però, sense dubte, una activitat que ens motiva a continuar treballant tot l'any següent.